Hur går arbetet till?

Ny hemsida? Hur går det till?

Fråga tio webbyråer hur deras arbetssätt ser ut och du kommer få elva olika svar. Detta skapar ofta en osäkerhet hos kunden då det är svårt att veta vad som ingår eller vad som förväntas av dig som kund. Därför har vi på Hemsida Uppsala tagit fram en guide för att du som kund ska få en bild över hur vårt arbete går till.

Steg för Steg, Idé till färdig hemsida!

 1.  Design & funktion, Hur ska din hemsida se ut och hur ska den fungera?
  Detta går ni igenom tillsammans med vår projektledare.
 2. Ett förslag på design tas fram utifrån era behov i steg 1.
  När vi har tagit fram ett designförslag så skickas den till er för granskning. Ni går igenom designen tillsammans med projektledaren och det är i detta steg ni kan göra ändringar i designen på er hemsida.
 3. Den godkända designen programmeras.
  Vi skapar en WordPress sida av den godkända designen. När detta är klart skickar vi över sidan så att ni kan kontrollera att sidan fungerar på önskvärt sätt.
 4. Hemsidan läggs upp och installeras!
  När sidan är klar laddar vi upp den på önskat webbhotell och ser till så att allt fungerar. Nu är er hemsida Up and Running!
 5. Utbildning i WordPress.
  Nu är sidan och klar och ni får en utbildning i hur ni lägger upp, ändrar och tar hand om sidan.

Viktigt att tänka på!

Bilder – Har du bilder som vi kan använda? Vi har samarbete med fotografer som kan ordna fotografering men kan också köpa in bilder från flertalet bildbanker.

Innehåll – Har du texter och innehåll till sidan? Har du någon på företaget som kan skriva texter och skapa en levande hemsida? Vi har självklart copys om ni vill ha hjälp med att ta fram texter.

Tidsåtgång – Något som är viktigt för att arbetet ska fortlöpa bra är att vi får snabb återkoppling i de olika stegen. Ofta ligger mycket av tiden för ett hemsideprojekt i mellanrummet där vi skickar till granskning och inväntar återkoppling.

Här hittar ni mer utförlig information över de olika stegen: (Ladda ner PDF).

Kontakta oss